S A L A T E R OG PESTO










Skøn og mættende salat med kakifrugter, kikærter, soltørrede tomater, cherrytomater, peberfrugter




4 personer:


1-2 ps blandet salat


1 ds kikærter

2 kakifrugter


1 ps soltørrede tomater

2 avocado

1 bk cherry tomater

1 peberfrugt

Evt ostetern som topping




Dressing enten:

Chili hummus

Pesto rød eller grøn




Tips:

Brug soltørrede tomater uden olie. Læg de soltørrede tomater i vand i ca 15-20 min og skær dem i mindre stykkere.


Kakifrugter (også kaldet Sharonfrugter) er desværre sæson bestemte, men kan på andre årstider erstattes af mango, melon eller anden sød frugt der komplimentere salaten.












HJEMMELAVET PESTO OG TAPENADE




Karrypesto:


50 g parmesanost i grove stykker

25 g pinjekerner

2 fed hvidløg

1,5 spsk citronsaft

1 spsk karry *

neutral olie

salt og peber



Blendt parmesan, pinjekerner, hvidlæg, citronsatt og karry til en ensartet masse. Tilsæt evt. mere eller mindre olie afhængig af, hvad du skal bruges pestoen til.

Tilsæt så meget olie at pestoen bliver som en tyk sauce. Smag til med salt og peber.


* kun 1/2 spsk hvis der anvendes madras karry




Sort oliventapenade:


1 stort glas eller 2 små glas sorte oliven

2 fed hvidløg

1 ps soltørrede tomater *

1/2 dl vand



Blend Ingredienserne til en ensartet masse. Tilsæt mere eller mindre vand afhængig af, hvad du skal bruge tapenaden til.



* Soltørrede tomater i ps giver det bedste resultat




Grøn pesto:


75 g rucola eller 1 bundt basilikum

1 bundt persille

2 fed hvidløg

2 spsk citronsaft

1 tsk salt

Evt vand



Blend ingredienserne til en ensartet masse. Tilsæt gerne mere eller mindre vand afhængig af, hvad du skal bruge pestoen til.








BLOMKÅLSSALAT MED JORDBÆR



1 lille blomkål

125 g jordbær

2 avocado

50 g rucola

50 g mandler



Skær blomkål, jordbær og avocado i hhv skiver/stykker

Rist mandler på en tør pande og skær også dem i mindre stykker



Dressing:

Saften af 1 citron

Revet citronskal af ½ citron

4 spsk olivenolie

3 tsk honning (Jacobsens flyd. hverdags honning)

3 tsk sennep

salt



Tips: Kom evt et par forårsløg i salaten.








SALAT MED MANDLER, PINJEKERNER OG SOLTØRREDE TOMATER



1/4 finthakket spidskål

1/2 ps mandler

1/2 ps pinjekerner

1/2 ps soltørrede tomater



Mandler bages med honning og skæres i mindre stykkere

Pinjekerner ristet på en tør pande

Soltørrede tomater lægges i blød i 10 min og skæres i mindre stykkere



Dressing:

4 tsk balsamico

4 tsk raps olie

4 tsk citronsaft

salt


Tips: Ønskes en mindre saltsmag kan de soltørrede tomater erstattes af tørrede abrikoser, blåbær, eller om vinteren af kakifrugter.

Ønskes lidt mere smag kan anvendes basilikum blade.








SALAT MED VALNØDDER OG RUCOLA:


Valnødder (hele eller i mindre stykker)

Rucola

Evt. Kyllinge strimler


Dressing:

Flydende hverdagshonning (Jacobsen)







SALAT MED DADLER OG AVOCADO


Spidskål

Friske dadler

1 avocado

1 pære

Feta eller cheddar


Dressing:

Flydende hverdagshonning (Jacobsen)


Spidskål snittes fint

Dadlerne skæres i mindre stykker

Avocado skæres i skiver eller tern

Pære skæres i skiver eller tern

Feta eller cheddar i tern


Tips:

Spidskål kan erstattes af spinat eller rucola,

som giver en mere pikant smag.