HJEMMELAVET PESTO OG TAPENADE
Karrypesto:
50 g parmesanost i grove stykker
25 g pinjekerner
2 fed hvidløg
1,5 spsk citronsaft
1 spsk karry *
neutral olie
salt og peber
Blendt parmesan, pinjekerner, hvidlæg, citronsatt og karry til en ensartet masse. Tilsæt evt. mere eller mindre olie afhængig af, hvad du skal bruges pestoen til.
Tilsæt så meget olie at pestoen bliver som en tyk sauce. Smag til med salt og peber.
* kun 1/2 spsk hvis der anvendes madras karry
Sort oliventapenade:
1 stort glas eller 2 små glas sorte oliven
2 fed hvidløg
1 ps soltørrede tomater *
1/2 dl vand
Blend Ingredienserne til en ensartet masse. Tilsæt mere eller mindre vand afhængig af, hvad du skal bruge tapenaden til.
* Soltørrede tomater i ps giver det bedste resultat
Grøn pesto:
75 g rucola eller 1 bundt basilikum
1 bundt persille
2 fed hvidløg
2 spsk citronsaft
1 tsk salt
Evt vand
Blend ingredienserne til en ensartet masse. Tilsæt gerne mere eller mindre vand afhængig af, hvad du skal bruge pestoen til.