HVORFOR KOSTER ET UNIKT MALERI MERE ENd MASSEPRODUCERET KUNST ?

Der er flere ting, der udover selve maleriets kvalitet og størrelse, der bestemmer prisen.


Asger Jorn havde allerede international anerkendelse i sin samtid. Hvorimod Van Gogh aldrig opnåede anerkendelse i sin levetid. Han solgte kun et maleri til sin bror, der som kunsthandler forgæves forsøgte at markedsføre hans malerier. Prisen på hans usælgelige malerier eksploderede i eftertiden og en kunstner, som levede i fattigdom blev stenrig efter sin død.


Der er som nævnt flere ting, der udover maleriets kvalitet og størrelse, der bestemmer prisen.


Køber du vie en mellemhandler betaler du 25% moms og køber du gennem et galleri tager galleriet 50% eller mere. Galleriet kræver også, at kunstneren ikke må lave konkurrenceforvridning, så kunstneren er forpligtet til at sælge sine malerier til samme pris, som galleriet. Køber du derimod direkte af en kunstner betaler du kun 5% moms.


Det der tæller i kunstverdenen og får prisen til at stige, er hvis man har et kendt navn.

Det tæller også, hvis man 3 gange er sluppet igennem et nåleøje af en anerkendt jurys bedømmelse. Det vil dog oftest være kunstnere med en uddannelse fra kunstakademiet eller anen kendt institution, der opnår anerkendelse.


Som kunstner er det ligeså svært at navigere i kunstverdenen, som det er for kunstkøberen.


Jeg har min helt egen stil og maler med hjertet.


Det har flere fordele for dig, som køber. Du skal ikke betale for mit censurerede navn eller betale et skyhøjt salær til et galleri.


Du betaler kun 5% i moms og jeg bruger udelukkende lærreder og maling af høj kvalitet.