Tærtebund:
Blend havregryn.
Hæld alle ingredienser i en skål.
mel op i en skål og tilsæt salt, olie, vand og en æggeblomme.
Rul dejen ud på bagepapir og løft over i en tærteform ca. 22 cm.
Prik dejen med en gaffel og bag tærten ved 175 g i 10 minutter til tærten er gyldenbrun.
Kom det ønskede fyld i tærten og skru op til 190 grader og lad tærten bage videre i ca. 30-40 min afhængig af fyld.
Der findes så mange forskellige muligheder for fyld til en tærte..... A la tøm køleskabet fyld :-)
Broccolitærte:
4-5 æg (afhængig af str.)
2 tsk salt
2 fed hvidløg
200 g hytteost
Broccoli
Evt. revet ost som topping
Evt. bacontern
Porrertærte med skinke:
1-2 æg afhængig af størrelse
1/4 piskefløde 18-20%
2 tsk salt
200 g hytteost
En porrer
1 pk skinketern
Porrer- og spinattærte med feta:
4-5 æg (afhængig af str.)
2 tsk salt
2 fed hvidløg
200 g hytteost
Evt. 25 g fetatern
1 porrer (evt kun ½ porrer)
150/200 g frossen, optøet hakket spinatblade)
Evt skinketern
Tomattærte:
4-5 æg (afhængig af str.)
2 tsk salt
1-2 tsk tørret timian
2 fed hvidløg
200 g hytteost
Evt. 25 g fetatern
300 g cherry eller blommetomater (skåret i halve)
25 g soltørrede tomater i tern
Evt. revet ost som topping
De soltørrede tomater lægges i blød i 10 min inden, de skæres i tern.
Hytteost kan erstattes af cremefraiche, skyr eller en blanding af det.