Tærtebund:
Hæld mel op i en skål og tilsæt salt, olie, vand og en æggeblomme.
Ælt sammen til en dej og tryk dejen ud i en smurt tærteform (22 cm i diameter eller en springform). Lad dejen hvile i 15-20 min. Prik dejen med en gaffel og for bag ved 200 g i ca 10 minutter til tærten er gyldenbrun.
Kom det ønskede fyld i tærten og bag videre i ca. 40 min. Lad gerne tærten hvile inden servering.
Der findes så mange forskellige muligheder for fyld til en tærte.....
Broccolitærte:
4-5 æg (afhængig af str.)
2 tsk salt
2 fed hvidløg
200 g hytteost
Broccoli
Evt. revet ost som topping
Evt. bacontern
Porrer- og spinattærte med feta:
4-5 æg (afhængig af str.)
2 tsk salt
2 fed hvidløg
200 g hytteost
Evt. 25 g fetatern
1 porrer (evt kun ½ porrer)
150/200 g frossen, optøet hakket spinatblade)
Evt skinketern
Tomattærte:
4-5 æg (afhængig af str.)
2 tsk salt
1-2 tsk tørret timian
2 fed hvidløg
200 g hytteost
Evt. 25 g fetatern
300 g cherry eller blommetomater (skåret i halve)
25 g soltørrede tomater i tern
Evt. revet ost som topping
De soltørrede tomater lægges i blød i 10 min inden, de skæres i tern.
Hytteost kan erstattes af cremefraiche, skyr eller en blanding af det.